HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

3

Your Shape Fitness Evolved

yourshape_fitnessevolved_0kansi

Jumppaamista pelin tahtiin oman kunto-ohjaajan opastamana. Pelissä laaditaan oma tavoitteellinen kunto-ohjelma, jonka pariin voi palata tai pelata erilaisia kuntoa kasvattavia minipelejä. Peli vaatii tilaa, joten pieneen olohuoneeseen sitä on hankala sijoittaa. Mutta kuitenkin kiva apuväline, jos motivaatiota riittää palata ohjaajan pariin päivästä toiseen.

Peli testaa pelaajan kunnon ja tämän jälkeen pelin ääressä voi ottaa kuntoilusessioita. Ohjaaja näyttää ja opastaa liikkeet, minkä jälkeen alkaa suoritus ohjaajan mallin mukaan. Jos pelaaja ei pysy rytmissä, peli huomattaa siitä. Oma figuuri näkyy ohjaajan vieressä ja siitä voi katsoa mallia suoritukseen. Kinect toimii pienellä viiveellä, joten jos haluaa nappisuorituksen, täytyy hieman opetella ennakoimaan ohjaajaa.

Suorituksen jälkeen peli kertoo, montako kaloria tuli poltettua, minkä jälkeen voi valita seuraavan session.

Lisäksi pelissä on runsaasti ns. minipelejä, joiden avulla suorituksia voi tehdä. Pelit ovat viihdyttäviä ja hauskojakin, mutta perhepelaamiseen peli soveltuu huonosti, koska jokaiseen sessioon pitää kirjautua omalla profiililla ja profiilin vaihtaminen kestää kauan.

Peli on siis perinteinen kuntoilupeli, joka on enemmänkin kunnon hoitamista varten kuin viihdyttävää pelaamista. Peli on suositeltava siinä tapauksessa, jos pelin avulla saa motivoitua itsensä nousemaan sohvalta ja liikkumaan.

Itse kuntoilu ei tarvitse Kinectin tapaan mitään erillisiä ohjaimia, mikä on hyvä. Peli suositteli miespuolisille henkilöille painojen lisäämistä kuntoilun tehostamiseksi, mikä onkin hyvä idea. Lisäksi kunto-ohjaajan voi valita naispuoleiseksi, jolloin meillä mieskuntoilioilla on lisämotivaatiota. (En voi olla huonompi kuin tuo nainen :-) .)

 

Mitä pelistä halutaan kertoa toisille vanhemmille.

Peli on tuskin kovin suosittu ainakaan pojille, mutta jos perheeseen hankitaan peli, voidaan tietenkin lisätä kannusteilla tiettyjen tavoitteiden saavuttamista. Pelissä voidaan asettaa tavoite, esim. tietyn kalorimäärän polttamisesta. Peli on hyvä hankinta, jos se ei sitten jää pölyttymään muiden pelien varjoon. Kaikki mikä saa meidät liikkumaan on hyvästä.

 

Your Shape Fitness Evolved

Ubisoft
2010
Xbox 360
Wii
Kuntoilupeli
Urheilu
1
Yksinpeli
3

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja