HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

3

Parasta bilepelaamista ikinä!

mario_party_9_box_art

Nintendo on vihdoinkin julkaissut uuden Mario Party -pelin, ja kuten ajatella saattaa, ollaan jälleen bilepelaamisen ytimessä. Bilepelaamisessa tärkeää on pelien nopeus, lyhyys ja ennen kaikkea hauskuus. Mario Party 9 täyttää nämä kriteerit. Ennen kaikkea pelaaminen yhdessä perheen kanssa oli todella hauska kokemus eikä pelien lopputulos ole selvä, sillä selvästi myös onnella on vaikutusta, joten perheen pienemmätkin saavat onnistumisen elämyksiä pelistä.

Peli on lautapelimuotoon tehty sarja minipelejä. Jokainen pelaaja ohjaa omaa hahmoaan ja hahmot kulkevat yhteisellä kulkuvälineellä. Jokainen pelaaja toimii vuorollaan kapteenina, eli pelaajana joka heittää noppaa ja jonka liikkuminen vaikuttaa omaan, mutta myös muiden pelaamiseen. Tavoitteena on kerätä erilaisilla laudoilla tähtiä ja kun lauta on päästy loppuun, eniten tähtiä kerännyt voittaa pelin. Lopussa vielä jaetaan erikoistähtiä pelisaavutusten mukaan, joten lopputulos ei aina ole selvä ennen kuin peli on päättynyt. Pelissä voi saada erilaisia noppia, joilla omaa liikkumistaan voi säädellä; vauhdittaa tai vaikka jarruttaa, sillä laudalla olevat hyvät tai huonot sattumukset tulevat aina kapteeneille. Pelin suola on kuitenkin useat minipelit, joihin osallistuvat kaikki pelaajat, kun peliväline sellaisen eteen pysähtyy.

 

Mario-Party-9-2

Minipelit ovat nerokkaita, usein yksinkertaisiakin pelejä, joissa pelataan kavereita vastaan. useat minipelit ovatkin aika tylsiä yksipeleinä mutta niiden nopeus ja monipuolisuus tekee niistä aivan loistavia pikkumatseja. minipelissä kerrotaan säännöt ja peliä voi harjoitella yhdessä ennenkuin otetaan varsinainen kilpailu. Tämän jälkeen voittaja saa eniten tähtiä ja palataan jälleen pelilaudalle ja matka jatkuu.

Pelisessiot ovat sopivan lyhyitä, puolesta tunnista tuntiin jotta aikuisetkin jaksavat olla mukana.

Pelasin itse lapseni kanssa useita pelejä ja täytyy sanoa että jokainen sessio oli erilainen, mutta ennen kaikkea perhettä yhdistäviä ja hauskoja tapahtumia. Ehdottomasti suositeltavampaa kuin katsella jotain ohjelmaa televisiosta. Pelissä pääsee samoihin tunnelmiin kuin lautapelin ääressä, Wii vain hoitaa pankkiirin ja liikuttajan tehtävät.

Ehdottomasti parasta pelaamista pitkään aikaan. Suosittelen perheille.

 

mario-party-9-5

 

Arvioijan nimi: Jussi Kosonen

Arvioijan ikä: 49

Pelin nimi: Mario Party 9

Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2012

Formaatti (arvosteltu): Wii

Laji, genre: Party-peli

Pelaajamäärä ja pelimuodot: Yksinpeli ja moninpeli 1-4 henk.

Ikäraja ja sisältömerkinnät: K-3, sopii lapsille

 

Peli sopii hyvin lapsille, pelaaminen perustuu suurelta osin tuuriin, mutta antaa hieman mahdollisuutta myös taktikointiin. Erinomainen peli yhdessä vanhempien ja lasten pelattavaksi. Kaikki hahmot ovat Nintendosta tuttuja sarjakuvahahmoja ja minipelit ovat lyhyitä, mutta hauskoja ja niissä pärjää myös pelkällä onnella (osassa). Pelejä voi myös harjoitella ennen kuin ottaa varsinaisen matsin.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja