HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

 

12

Kinect StarWars

kinect_star_wars_kansi


Vihdoinkin peli jonka avulla pääsee pelaamaan Tähtien sodasta tuttujen hahmojen kanssa ja miekkailemaan valomiekalla. Liikeohjaus tekee pelistä erilaisen ja mielenkiitoisen normaaleihin "paina nappia ohjaimella" -peleihin nähden.

Ajatus miekkailusta niin, että oikeasti heilutetaan käsiä, kiinnosti ajatuksena, mutta toteutus olikin sitten ihan eri juttu. Pelissä on tarinavetoinen seikkailu, jossa mennään aloittelevana jedinä tilanteesta toiseen. Pelityylit vaihtelevat miekkailusta juoksemiseen ja väistelyyn sekä erilaisilla kulkuneuvoilla ajamiseen. Juokseminen tapahtuu ottamalla askel eteenpäin, jolloin hahmokin liikkuu ruudulla. Miekkailu on huitomista käsillä, joten kannattaa pitää huolta että olohuoneessa on runsaasti tilaa. Muutenkin tilan puute tuntuu vaivaavan pelattavuutta, koskapa peli jatkuvasti huomauttaa taaksepäin siirtymisestä.


maikkailu


Muita pelimuotoja on rakettirekikilpailu, jossa pitämällä käsiä eteenpäin reki liikkuu eteenpäin ja kallistelemalla käsivarsia rekeä voi ohjata. Tarjolla on vauhtia ja kaoottisia tilanteita, vaikka kisailu vaikuttaakin putkijuoksulta.


rekikisa

StarWars-tanssipeli oli kyllä ehdoton floppi. Liekö pelimuodolla kalasteltu tyttöjen suosiota, mutta kovin uskottavaa kuvaa se ei pelistä anna. Liikkeille on keksitty StarWars-tyyppisiä nimiä kuten kaksoislaser, jätepuristin, ei naarmuakaan ja soloasento. Kun pelaaja ottaa kyseisen asennon ruudussa näkyvän Han Solon mallin mukaan, kolahtavat pisteet taululle. Taustalla soi yksinkertainen, mutta laulettu jumputusmusa.


tanssi


Rancor-raivo -pelitilassa ohjataan Rancor-hirviötä tuhoten kaikkea mahdollista eteen tulevaa. Suorittamalla ruudussa näkyviä tehtäviä pelissä saa pisteitä. Tehtävät ovat yksinkertaisia; muun muassa tuhoa yksi rakennus, heitä vihollista 70 metriä tai kaada sivullinen.


Rancor


Pelissä on runsaasti välianimaatioita, joissa StarWars-maailmasta tutut hahmot seikkailevat ja kuljettavat peliä etenpäin. HDMI-televisiossa kuvat näyttävät hyviltä ja toteutus on upeaa katsella. Kinecs-ohjaus tuntuu välillä menevän omia polkujaan ja vaatii selkeitä eleitä ja liikkeitä.

Kaiken kaikkiaan peli on hauska ja viihdyttävä pakkaus. Kun tarinan on kulkenut läpi, peliin voi aina palata minipelien osalta, ja lasten jo mentyä nukkumaan voi vielä laittaa tanssiksi. Peliä ei vaan saa ottaa liian vakavasti.

 

 

Pelin nimi: Kinect StarWars

Pelin esittely: Liikeohjauksella varustettu StarWars-maailmaan sijoittuva seikkailupeli

Julkaisija: Lucasarts

Julkaisuvuosi: 2012

Formaatti (arvosteltu): Xbox360 Kinect

Laji, genre: Seikkailupeli

Muu luokitus: Toimintapeli, bilepeli

Pelaajamäärä ja pelimuodot: 1 ja 2

Ikäraja ja sisältömerkinnät: 12 (väkivaltaa)

Kyseessä on tietokoneanimaatiohahmoilla pelattava toiminnallinen seikkailu, joka sijoittuu kuvitteelliseen Tähtien sota -maailmaan. Pelissä käytetään hienosti hyödyksi liikeohjausta, eli pelaaja itse on ohjain ja liikkumalla liikuttaa myös pelihahmoja. Pelaaja ei vain istu passiivisena sohvalla, vaan joutuu oikeasti tekemään ruumiillaan töitä pärjätäkseen.

Useat pelimuodot ovat melko väkivaltaisia, mutta raakaa väkivaltaa ei onneksi näytetä ja se on piirroshahmoilla tapahtuvaa. Hieman epäilytti yhdessä pelimuodossa (Rancor-raivo) ylenmääräinen ja massiivinen tuhoaminen ja jopa sivullisten ja ulkopuolisten henkilöiden loukkaaminen. Lasermiekkailua on paljon. Hauskoja juttuja on myös kilpa-ajot sekä tanssipeli. Parasta pelissä on liikkuminen. Ikävästi tosin pelaaja tarvitsee paljon tilaa television edestä, joten jos sitä ei ole, pelaaminen on mahdotonta. Samoin peli vaatii nimensä mukaisesti Kinect-liikeohjaimen.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja