HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Microsoft raotti eilen tiistaina verhoa pelaamisen, viihteen ja television tulevaisuuteen paljastamalla Xbox One -peli- ja viihdejärjestelmän.

xbox one julkistaminen

 

Microsoftin mukaan Xbox One asettaa käyttäjän pelien, television katselun, elokuvien, musiikin, urheilun sekä Skype-viestinnän keskipisteeseen ja sen luvataan tarjoavan "uuden sukupolven hittipelejä, televisio-ohjelmia ja viihdettä yhdessä tehokkaassa laitteessa".

Ääniohjausta käyttöliittymässään hyödyntävän Xbox Onen henkilökohtainen aloitusnäyttö tuodaan näkyviin kahdella sanalla, "Xbox On".

 

xbox one home screen

 

Uudella Snap-toiminnolla on mahdollista tehdä kahta asiaa samanaikaisesti. Mahdollista on muun muassa hypätä moninpeliin elokuvaa katsellessa tai jutella ystävien kanssa Skypessa samalla televisiolähetystä katsellessa.

Kahdeksanytimisen x86-prosessorin ja yli 5 miljardin transistorin on tarkoitus tehdä viiveestä ja latausajoista menneisyyttä.

 

xbox one

 

Pelejä yksinoikeudella

Forza Motorsport 5 on viimeisin versio menestyksekkäästä kilpa-ajopelisarjasta. Aivan uudelleen rakennettu peli on saatavissa vain Xbox Onelle.

Call of Duty pelisarjan uusi osa Ghost tarjoaa kokonaan uuden maailman, uudet hahmot ja uuden tarinan rakennettuna uuden, seuraavan sukupolven moottorin perustalle. Yksinoikeudella Xbox Onelle on tiedossa täysin uutta koneelle ladattavaa pelisisältöä.

 

forza 5

 

Quantum Break on suomalaisen Remedy Entertainmentin uutuuspeli. Käänteentekevä viihdekokemus pyrkii hämärtämään pelaamisen ja TV:n välisen rajan luomalla ainutlaatuisen ja mukaansatempaavan kokemuksen.

 

Xbox Live ja pilven rajaton mahti

Uudistetun Xbox Liven on tarkoitus tehdä muun muassa pelien asentamisesta ja pelaamisen aloittamisesta aiempaa kätevämpää ja helpompaa. Henkilökohtaisen, pilveen tallennetun, profiilin myötä omia pelejä ja muita viihdepalveluita voi käyttää milloin tahansa mistä Xbox One -laitteesta tahansa.

 

xbox one logo

 

Dynaamiset, elävät maailmat kehittyvät ja parantuvat pelatessa ja edistynyt keinoäly voi oppia pelaamaan lähes ihmispelaajan tasolla. Laajennetut saavutukset puolestaan tallentavat videolle pelaamisen eeppiset hetket ja palkitsevat pelaamisesta uusin tavoin. Uusi Smart Match matchmaking-järjestelmä arvioi odotusaikoja ja auttaa löytämään parhaiten yhteensopivat pelikaverit.

 

Uutta teknologiaa Kinect-sensorissa ja Xbox-ohjaimessa

Uudelleen suunniteltu 1080p Kinect-sensori on aiempaa tarkempi, nopeampi ja intuitiivisempi. Uuden teknologian avulla on pystytty laajentamaan näkökenttää ja tarkkuutta. Lisäksi se toimii haasteellisissakin valaistusolosuhteissa, tunnistaa pienetkin ranneliikkeet ja erottaa äänet melunkin keskeltä.

Xbox One -ohjain on uudistettu yli 40 innovaatiolla. Uusi ristiohjain, peukalo-ohjain, muotoilu sekä uudet värisevät impulssiliipaisimet parantavat pelaamisen tarkkuutta ja hallintaa.

 

xbox controller

 

Xbox One julkaistaan maailmanlaajuisesti tulevana jouluna. Lisätietoja Xbox Onesta ja hittipeleistä paljastetaan myöhemmin kesäkuussa.

 

Kuvat: Microsoft


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja