Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Jiipeenetti seurasi Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kuvausta - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Jiipeenetti pääsi seuraamaan suomalaisen elokuvan kuvauksia kameroiden takana. Näyttelijöiden lisäksi elokuvan teossa tarvitaan iso joukko eri alojen ammattilaisia.

eila rampe ja likka 1

Elokuvan tekoon vaaditaan suuri määrä eri alojen ammattilaisia.

 

Klaffitaulu kalahtaa ja kamera alkaa kuvata kohtausta. Näyttelijät Heidi Herala ja Pirkka-Pekka Petelius alkavat jammata merkin saatuaan Diggiloo Diggiley -kappaleen tahtiin. Herala ja Petelius ovat päähenkilöjä Eila, Rampe ja Likka -elokuvassa, jota kuvataan parhaillaan Lohjalla.

Heralan ja Peteliuksen jammailukohtausta kuvataan lähes tunnin verran eri kuvakulmista, mikä näyttää sivustakatsojasta hauskalta, mutta on varmasti näyttelijöiden kannalta uuvuttavaa. Heinäkuisena kuvauspäivänä mittari on kivunnut jo hellelukemiin. Elokuvan ohjaaja Taru Mäkelä parantelee kohtausta erilaisilla kuvakulmilla, heijastamalla valoa eri paikkaan tai tuomalla uutta rekvisiittaa kohtaukseen. Jokin otto joudutaan ottamaan uusiksi, koska Herala on unohtanut aurinkolasit päähänsä. Elokuvassa näyttelijällä ei sovi olla laseja päässä toisessa kohtauksessa, kun toisessa hänellä ei olisikaan sitten niitä päässä. Siinähän menisi katsoja aivan sekaisin.

 

eila rampe ja likka 2

Heidi Herala ja Pirkka-Pekka Petelius innostuivat pelleilemään toimittajille. 

 

Eila, Rampe ja Likka -elokuvan juoni pohjautuu Sinikka Nopolan humoristiseen kirjasarjaan. Eila ja Rampe on pariskuntana nähty jo lukuisia kertoja näyttämöillä, mutta nyt he pääsevät ensimmäistä kertaa myös valkokankaalle. Sinikka Nopola on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Tiina-siskonsa kanssa. Elokuvassa nähdään Eilana ja Rampena Heidi Herala ja Pirkka-Pekka Petelius. Muita elokuvan tähtiä ovat esimerkiksi Putouksesta tuttu Riku Nieminen ja Pikku Kakkosen Eila-tätinä tunnettu Eila Roine.

 

eila rampe ja likka 3

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet siskokset Sinikka ja Tiina Nopola. Yhtä elokuvan sivurooleista esittää kuvassa siskosten keskellä oleva Eila Roine. 

 

Elokuvaa kuvataan Lohjalla komeassa ympäristössä huvilan pihalla. Tunnelma huvilan pihalla on suunnilleen niin kuin pikkuruisessa kaupungissa. Elokuvaa katsoessa ei tule lainkaan ajatelleeksi, että elokuvan valmistuminen vaatii monen ammattilaisen työpanosta. Kameroiden takana häärivät esimerkiksi kameramiehet, äänimiehet, maskeeraajat ja valomiehet. Paikalla on tietenkin myös avustajia, jotka aina kuvausten välissä suoristelevat näyttelijöiden vaatteita ja kampauksia ja pitelevät heidän yläpuolellaan, hassua kyllä, sateenvarjoja. Heinäkuisena poutapäivänä sateesta ei ole pelkoa, mutta sen sijaan sateenvarjot estävät, etteivät näyttelijät saa liikaa aurinkoa. Lopputuloksessa näidenkin ammattilaisten työ kuitenkin näkyy.

 

eila rampe ja likka 5

Näyttelijät eivät tarvinneet sateenvarjoja sateen takia, vaan paahtavan auringon vuoksi. 

 

Puolen päivän jälkeen kaikki siirtyvät ruokatauolle, eikä ruoka todellakaan ole mitään kenttäkeittiössä valmistettua hernesoppaa, vaan ihan pitopalvelusta tilattua kunnon ruokaa. Näissä kuvauksissa syödäänkin yllättävän tukevasti, kun on vielä pannukakkua jälkiruuaksi! Näyttelijätkin pääsevät tauon ajaksi vähän irtautumaan roolihahmostaan ja olemaan omia itsejään.

 

eila rampe ja likka 4

En itse ollut tiennytkään, että elokuvissa oikeasti käytetään lukuisista amerikkalaiselokuvista tuttua klaffitaulua. 

 

Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kuvaukset aloitettiin kesäkuussa ja ne jatkuvat heinäkuun loppuun asti. Lopullista elokuvaa saadaan odottaa elokuvateattereihin tämän vuoden tapaninpäivänä 26.12.2014.

 

Heidi Heralalle Eilan rooli on jo ennestään tuttu

Jiipeenetti haastatteli Eila, Rampe ja Likka -elokuvan toista pääosan esittäjää, Heidi Heralaa.

eila rampe ja likka 6

Eila-rouvaa esittävä Heidi Herala ehti lounastauolla istahtamaan kalliolle. 

 

Miten elokuvan kuvaukset ovat sujuneet?

- Kiitos kysymästä. Ne ovat menneet hyvin. Välillä on vähän jouduttu aurinkoa odottamaan niin kuin tänä aamuna, mutta nythän ihan aurinko paistaa. Eilen satoi kaatamalla, mutta juuri silloin oli merkitty kuvattavaksi iso sisäkohtaus, niin on hyvin mennyt näin ilmankin puolesta. Ja tunnelma on hyvä!

 

Onko teillä vielä paljonkin kuvaamatta tätä elokuvaa?

- Gulp! Tuota, missäköhän me nyt mennään? Ollaankohan me puolessavälissä, minä en yhtään tiedä. Joka päivä paitsi viikonloppuisin kuvataan. Viimeinen kuvauspäivä pitäisi olla 31. heinäkuuta. Varmaan puolessavälissä ollaan.

 

Millainen roolihahmosi elokuvassa on?

- Näyttelen Eilaa, tämmöistä rouvahenkilöä, joka on Rampen kanssa naimisissa. Heillä on yksi lapsi, Likka, joka on kolmissakymmenissä oleva tyttö. Henkilöni on minusta aika hurmaava rouva. Hän on aika äkkiväärä ja välillä ihan mahdoton. Hän päästää asioita suustaan vain sen takia, että hän on niin sanotusti rehellinen. Hän yrittää olla kauhean paljon hienompi kuin mitä todellisuudessa on ja siitä koko tämän elokuvan sotku tulee, kun yrittää olla jotain muuta kuin on.

 

Millaista oli omaksua tämä elokuvaroolisi?

- Olen näytellyt Eila-rouvaa kahdessa näytelmäversiossa Helsingin kaupunginteatterissa Arena-näyttämöllä. Olen elänyt tämän ihmisen kanssa aika kauan. Näyttämöllä olen esiintynyt Eilana useissa eri tarinoissa, joissa on ollut monia vastanäyttelijöitä. Sen vuoksi tämä Eila-rouva ei ole ihan uusi tuttavuus.

 

Minkälaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on sitten, kun tämä elokuva on purkissa?

- No ihan arjen elämistä. Viides päivä elokuuta alkavat työt Helsingin kaupunginteatterissa. Näyttelen semmoisessa näytelmässä, jota ruvetaan syksyllä harjoittelemaan, kuin Otetaas toiset!. Jatkan Jane Austen -maailmassa näyttelemällä rouva Dashwoodia, vähän herkempää henkilöä.

 

Eila, Rampe ja Likka, ohjaus Taru Mäkelä, käsikirjoitus Sinikka ja Tiina Nopola, pääosissa Heidi Herala ja Pirkka-Pekka Petelius. Elokuva saa ensi-iltansa 26.12.2014.

 

Kuvat: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja