HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Wikipedian mukaan showtanssi on "monipuolinen esittävän tanssin laji". Sitä se todella on sekä paljon muuta!

showtanssi 1

Treeneissämme harjoitellaan myös akrobaattisia liikkeitä, kuten näyttäviä nostoja.

 

Harrastan tanssia Muuramen Sykkeen DaZe -ryhmässä. Lajimme on showdance ja olen harrastanut sitä jo useamman vuoden. Ryhmällämme on hyvä yhteishenki ja olemme motivoituneita, joten harjoituksiin on aina ilo tulla. Olemme kilpaileva ryhmä ja tykkäämme myös esiintyä muualla.

Tanssia on monta eri tyyliä ja lajia. Showtanssissa keskeistä on esiintyminen. Tanssisarjoja tehostetaan eläytymisellä, tarinalla, pukeutumisella sekä erilaisilla akrobaattisilla liikkeillä kuten pirueteilla ja nostoilla. Showtanssi on irtautunut alunperin jazztanssista, johon sekoittui muun muassa discotanssia ja hip hoppia. Tässä tanssilajissa voikin yhdistyä mitkä tahansa tanssilajit ja -tyylit. Se tekee koreografioista erilaisia ja tanssimisesta mielekkäämpää.

 

Lisää meidän tanssiryhmästämme kertoo Maari Nieminen, 15.

 

showtanssi 5

 

Milloin aloitit tanssiharrastuksen? Mikä sai sinut aloittamaan?

- Aloitin tanssin 10-vuotiaana, koska olin aina halunnut oppia tanssimaan ja tulla tanssijaksi. Lisäksi kaveritkin harrastivat tanssia.

Mikä tanssissa on parasta?

- Parasta on tunne mikä tulee tanssiessa. Tanssiminen on hauskaa ja kuntokin pysyy hyvänä. Lisäksi tapaa kavereita ja koko ajan kehittyy enemmän.

Mitkä ovat ryhmäsi vahvuuksia?

- DaZen jäsenet ovat kaikki innokkaita oppimaan uusia asioita ja hyviä tanssijoita. Me olemme motivoituneita ja pidämme esiintymisestä.

 

showtanssi 2

DaZe jännittynein ja innokkain mielin pari minuuttia ennen kilpailuvuoroa!

 

showtanssi 3

Ohjaajamme Joanna Hare tekee näytösmeikkiä Johanna Mäntyselle (15) pikkujoulushow'n muotinäytöstä ja tanssiesitystä varten.

 

Missä olette esiintyneet/kilpailleet?

- Tällä ryhmällä olemme esiintyneet Muuramessa pikkujoulushow'ssa muotinäytöksessä. Ohjaajamme on kauneusalan yrittäjä ja hänen ansiostaan pääsimme malleiksi näytökseen. Oli kiva saada kokemusta myös erilaisesta esiintymisestä, kera hienosti laitettujen hiusten ja meikkien. Samassa tapahtumassa esitimme myös tanssimme. Esiinnyimme myös koulun joulujuhlassa sekä kävimme yhdissä kisoissa. Omasta mielestämme suoriuduimme hyvin! Aikaisemmin olen ollut eri koreografialla myös toisissa kisoissa sekä parissa esiintymisessä.

 

showtanssi 4

Kuva pikkujoulushow'sta. Muotinäytöksessä saimme hyödyntää viime vuoden voguetanssi-koreografiasta saamiamme taitoja.

 

Kenelle suosittelet tanssiharrastusta?

- Kaikille, jotka ovat edes vähän kiinnostuneita tanssimisesta ja haluavat uusia ystäviä. Tanssija tarvitsee kärsivällisyyttä ja intoa harrastusta kohtaan. Tanssiessa voi pitää peruskuntoa yllä hauskalla ja iloisella tavalla. Tähän rakastuu heti kun on kokeillut!


Kuvat: Pinja Lampinen (1, 2, 4), Joanna Hare (3), Tuija Lampinen (5)


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja