Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Klassikkoteokset helminä kirjahyllyssä - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

klassikkoteoksetOn tylsä viikonlopun iltapäivä. Aivosi huutavat jotakin kirjaa, johon sukeltaa siksi aikaa, kun mummo tekee ruokaa. Juokset mummosi kirjahyllylle ja sivelet kovien kirjojen kansia. Kirjat haisevat tunkkaisilta ja tuntuvat repeilevän sieltä täältä. Pelkkiä klassikkoja. Hartiasi lysähtävät alas tyytymättömyydestä. Tuntematon Sotilas, Sinuhe Egyptiläinen, Humiseva Harju, Jane Austen... Tylsää.

Tämä sama tarina on monelle tuttu. Minullekin. Selailin vanhoja sivuja ja irvistin kellastuneille sivuille. Klassikkokirjat ovat pienen tutkinnan jäljiltä oikeita aarteita. Ne eivät suotta ole niin suosittuja, että ne on nostettu klassikkoteoksiksi. Ne ei ole tehty sen vuoksi, että ne voisivat saada Vuoden tylsin kirja -palkinnon. Klassikkoteokset ovat toki monet vanhoja, mutta kirjoillakin kestää hetken tulla kuuluisaksi.

Myönnä pois, oletko koskaan lueskellut Tuntematonta Sotilasta tai Sinuhe Egyptiläistä? Jos vastasit ei, kannattaa yrittää lukemista. Luettuasi teoksen vähintään puoleen väliin, kannattaa tuomita se uudelleen. Käsitys kirjasta muuttuu nopeasti. Klassikkokirjailijat ovat tehneet upeita teoksia ja he ovat olleet oman aikansa mestareita. Erilaisen kielen lukeminen voi olla hauskaa ja se sivistää. Historialliset teokset ovat mielenkiintoisia, koska ne koostuvat monista historiallisista tunnusmerkeistä ja ne opettavat paljon kaikkea hienoa.

Klassikkoteokset ovat myös paljon muuta kuin vain aikansa eläneitä kirjahyllyyn unohtuneita käpykappaleita, joita aikuiset yrittävät pakottaa lukemaan, vain koska se on heidän mielestään sivistynyttä. Klassikkoteokset ovat oikeita helmiä ja syystäkin ylistettyjä!


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja