Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Onpa kylmää! - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kun on kylmää sitä alkaa värisemään ja hytisemään. Lihakset alkavat tahtomatta pitämään pientä liikettä. Keho suojautuu kylmää vasten.

Talvella on hyvä suojautua kylmältä ja pukeutua oikein. Paras tapa on kerrospukeutuminen. Ei yhtä paksua  vaatetta vaan useita kerroksia joiden väliin jää ilmaa lämmöneristeeksi. Samalla kerrokset haihduttavat kehon kosteutta. 

Tuuli on petollinen kylmässä. Se nostaa ilman pakkasvaikutusta iholla nopeasti. Siksi tuulelta on suojauduttava talvella. Kerrospukeutumisessa uloimman kerroksen tulisi olla tuulenpitävä. Huppu on hyvä nostaa päänsuojaksi tuulella. Ja jos siinä on vielä turkisreunus, niin se muodostaa kasvojen eteen ikäänkuin tuuliesteen. Kylmä  ei pääse niin helposti pureutumaan poskipäihin.

 

Windchill effect fi

 

Päähine on erittäin tärkeä kylmässä, koska suuri osa kehomme lämmöstä haihtuu juuri päämme kautta. Ei se äiti turhaan kehota laittamaan pipoa päähän. Jos et halua palella, laita lämmin päähine. 

 

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja