Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Tuli - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tuli on hyvä renki ja tosi huono isäntä!nuotio

Tulen saa tehdä vain maanomistajan luvalla. Tuli pitää aina suojata palamattomalla nuotiopiirillä. Tulta ei saa jättää ilman vartiota. Tulta ei saa tehdä kovan tuulen aikana. Metsäpalovaroituksen aikana on tulen tekeminen aina kiellettyä. Tulen sammuttamisen taito on sytyttämisen taitoa tärkeämpi! Nuotio ei ole kokko.  

kuva-34-55Pidä pientä tulta. Jos tuli karkaa hallinnasta on ryhdyttävä heti sammutustoimiin ja hälytettävä myös palokunta. Käyttäkää kasteltua hosaa (iso oksa tms.), multaa, hiekkaa tai vettä. Hätänumeroon 112 voit soittaa kännykästäsi vaikka ilman SIM-korttiakin.

Nuotion tehneellä tai tulentekoluvan antaneella on aina vastuu mahdollisesti aiheutuneista vahingoista.

Älä käytä kynttilää tai keitintä teltassa.

Jos vaatteet syttyvät palamaan, yritä sammuttaa ne kierimällä maassa tai tukahduttamalla tuli toisella vaatteella, sisätiloissa matolla ja ulkona esimerkiksi sadeviitalla. Syttyessään jotkut vaatemateriaalit sulavat. Se on vaarallista.

Jos teltta syttyy palamaan, on sieltä päästävä nopeasti pois tai käperryttävä pieneen tilaan. Teltta palaa muutamassa sekunnissa.

Varo makuupussin syttymistä avotulen äärellä tai kamiinan lähellä. Kipinävartio on tärkeä!

Häkä on vaarallista.

Häkää muodostuu epätäydellisen palamisen yhteydessä. Häkää et haista etkä näe. Häkä on kavalasti tappava savukaasu.

Estät häkää pääsemästä hengitysilmaan, kun et pistä uunin peltiä ja saunan kiukaan peltiä liian aikaisin kiinni ja huolehdit kamiinateltan tuuletuksesta. Savunhaju voi varoittaa häkäkaasusta, koska savun joukossa on usein häkää.

Häkämyrkytyksen oireet ovat päänsärky ja pahoinvointi, kasvojen punoitus, uneliaisuus ja lopulta tajunnan menetys ja pahimmassa tapauksessa kuolema.

Häkämyrkytyksen saanut viedään heti ulos raikkaaseen ilmaan ja mahdollisimman pian lääkäriin. Huone tai teltta, johon epäillään päässeen häkää, tuuletetaan kunnolla ennen kuin sinne mennään.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja