HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Halkaistun kananmunan muotoinen Kampin kappeli sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Narinkkatorilla aivan Kampin kauppakeskuksen tuntumassa.

kampin kappeli 1

Kampin kappeli sijaitsee Helsingissä Narinkkatorin laidalla.

 

Kappelin ohi kulkee päivittäin satoja ellei tuhansia kiireisiä ihmisiä. Kappeli on kaiken kiireen vastapainoksi paikka hiljentymiselle ja rauhoittumiselle.

Itse kappelisalissa täytyy ollakin aivan hiljaa. Siellä on mahdollisuus istuutua massiivisaarnipenkkiin ja ihailla jokseenkin komeaa puurakennusta sisältä päin. Saliin kuljetaan paksusta puuovesta, joka eristää ääntä tehokkaasti. 11,5 metriä korkean kappelisalin etuosassa on alttarilla pieni hopeinen risti. Kirkoista poiketen kappelissa ei ole lainkaan alttarimaalausta. Kampin kappelissa ei ole tarkoitus pitää jumalanpalveluksia ollenkaan. Siellä pidetään sen sijaan säännöllisesti lyhyitä rukoushetkiä. Historiallisena päivänä 12.12.2012 tehdään kuitenkin poikkeus, kun reilu tusina paria menee naimisiin Kampin kappelissa.

 

kampin kappeli 2

Kappelisali on rakennettu kokonaan puusta.

 

Kappeli on varsin uusi, sillä se on valmistunut toukokuussa 2012. Se on osa Helsingin designpääkaupunkivuoden ohjelmaa. Kappeli on arkkitehtuurin ihme tai omituisuus. Se on varsin erikoinen. Ehkä sen vuoksi se voitti Chicagossa jaetun arkkitehtuuripalkinnon jo suunnitteluvaiheessa vuonna 2010.

 

kampin kappeli 3

Kappelissa ei ole lainkaan alttarimaalausta.

 

Kappelikierroksen jälkeen oli mukava nautiskella kuumaa glögiä ja pipareita kappelin aulassa. Kampin kappeli on erikoisuus, jota kannattaa tulla Helsingissä käydessä katsomaan! Kappeli on auki arkisin kello 7-20 ja viikonloppuisin kello 10-18.

 

Kuvat: Tarmo Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja