Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Puotilan kappeli on entinen viljamakasiini - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kivenheiton päässä Suomen suurimmasta kauppakeskuksesta, suurten kerrostalojen välissä sijaitsee linnamainen Puotilan kappeli. Pienellä kappelilla on tyylikkäät suipot ikkunat ja komeat kiviseinät.

puotilan kappeli 1

Puotilan kappeli on hyvin linnamaisen näköinen, sillä se on toiminut aiemmin viljamakasiinina.

 

Helsingissä sijaitseva Puotilan kappeli on vihitty käyttöön vuonna 1963. Ennen kappelina oloaan se on toiminut viereisen Puotilan kartanon viljamakasiinina eli sinne on varastoitu viljaa katovuosien varalle. Nykyään viileässä kappelissa ei ole yhtään viljamakasiinin tuntua.

Erikoista Puotilan kappelissa on sädekehämäinen lamppu alttarin yllä. Tunnelmallisinta on kappelin pieni koko: moni nykypäivän kirkko tuntuu aivan hervottoman isolta verrattuna satakunta henkeä vetävään kappeliin.

 

puotilan kappeli 3

Puotilan kappelissa alttarin yllä roikkuu sädekehämäinen lamppu.

 

Kymmenäänikertaiset urut tuntuvat aivan minimalistisilta monien muiden kirkkojen urkuihin verrattuna. Tähän kirkkotilaan ne varmasti kyllä sopivat parhaiten. Tinainen kastemalja ja virsitaulu ovat yksinkertaisen kauniita.

Myös alttarin yllä oleva vihreänä, punaisena ja keltaisena loistava lasimaalaus tuo tunnelmaa kirkkoon. Se kuvaa pääsiäisaamun riemua. Se ei ehkä ole maailman komein, mutta sopii todella hyvin pieneen kappeliin.

Erityistä lisää vierailuun toi lisäksi se, että vanhempani ovat menneet naimisiin tässä kappelissa!

 

puotilan kappeli 2

Kappelin urut ovat vain kymmenäänikertaiset.

 

Kuvat: Tarmo Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja