Tohinaa

susiLeikkijät jaetaan neljään joukkueeseen. Jokaiselle joukkueelle osoitetaan huoneen tai leikkialueen nurkasta oma kotipesä. Tämän jälkeen leikkijät asettuvat piiriin ja sulkevat silmänsä. Leikinjohtaja koskettaa jokaista leikkijää selkään ja yhden selkään hän liimaa samalla teipinpalan. Tämä teipillä merkitty leikkijä on Susi, muut sudenpentuja. Kun leikinjohtaja sanoo "Susi on irti", silmät saa avata ja lähteä kuljeskelemaan ympäri leikkialuetta.

Jos leikkijä huomaa Suden eli henkilön, jolla on teipinpala selässään, hän menee huomaamattomasti (muille Sutta paljastamatta) omaan kotipesäänsä. Jos leikkijä luulee itse olevansa Susi, hän menee leikkialueen keskelle ja ulvoo susimaisesti "AAUUU!". Leikki päättyy, jos oikea Susi käy ulvomassa ja vastaavasti jatkuu, jos leikkijä ei olekaan Susi. Se joukkue, jolla on eniten sudenpentuja kotipesässään leikin päättyessä, saa pisteen. Koko leikin päättyessä eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa. Voidaan leikkiä myös ilman joukkueita ja pisteitä yhdellä kotipesällä.

Jokaisen leikkijän nilkkaan kiinnitetään narulla paperiliuska. Leikinohjaajan annettua merkin koettavat leikkijät astua rikki toisen paperin. Kun oma paperi on rikki, joutuu pois pelistä. Voittaja on se, jolla paperi säilyy ehjänä.

kukkotappeluKaksi "kukkotappelijaa" asettuu vastakkain, panee käsivarret ristiin rinnalleen ja seisoo yhdellä jalalla. Merkin saatuaan he alkavat yhdellä jalalla hyppien tuuppia toisiaan. Se häviää, jonka täytyy laskea toinenkin jalka maahan.

herra haarapartaLeikkijät istuvat piirissä olevilla tuoleilla. Piirin keskellä on yösijan hakija. Hän kyselee muilta vuoron perään "Olen herra Haaraparta, saisinko yösijan?" Jos vastaus on kielteinen, hänelle on kerrottava syy ja hakija jatkaa kyselyä muilta. Jos vastaus on myönteinen, kaikki vaihtavat paikkoja keskenään. Tällöin herra Haaraparta yrittää saada itselleen yösijan eli päästä tuolille. Paikatta jääneestä tulee uusi hakija. Jos leikkijät eivät anna yösijaa, voi herra Haaraparta huutaa "Muuttakaa majanne ja siirtäkää sijanne!", jolloin kaikkien on vaihdettava paikkoja.

Leikkijät istuvat piirissä omilla tuoleillaan, yksi tuoli on tyhjä. Keskellä olija koittaa saada itselleen vapaan tuolin. Tuolit ovat kiinni toisissaan ja leikkijät siirtyvät tuolilta toiselle, suuntaa vaihdellen ja estävät paikkaa hakevaa saamasta istuinpaikkaa. Se leikkijä, joka joutuu antamaan paikkansa, joutuu uudeksi paikanhakijaksi.

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja