Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Tasmanialainen pesäpallo - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

tasmanialainen pesapalloTarvitaan kaksi joukkuetta ja jalkapallo. Joukkueet asettuvat seisomaan kahteen vastakkaiseen riviin. Toinen joukkue on sisävuorossa ja toinen ulkovuorossa. Syöttäjä (ulkovuoron joukkueesta) vierittää pallon lyöjälle (sisävuoron joukkueesta). Lyöjä potkaisee palloa, minkä jälkeen hän yrittää juosta kolme kertaa joukkueensa muodostaman rivin ympäri. Sillä välin ulkovuoron joukkueesta joku ottaa potkaistun pallon kiinni ja tuo sen mukanaan oman (ulko)joukkueen rivin alkuun.

Pallo vieritetään joukkueen haarojen välistä rivin (nyt jonon) päähän, josta rivin viimeinen juoksee pallo mukanaan rivin alkupäähän. Jos sisävuoron lyöjä saa kolme kierrosta täyteen tätä ennen, sisäjoukkue saa tililleen yhden juoksun – jos ulkojoukkue saa vieritettyä ja tuotua pallon rivin alkuun ennen lyöjän juoksukierrosten täyttymistä, sisäjoukkueelle tulee yksi palo. Kolmesta juoksusta tai kolmesta palosta joukkueet vaihtavat paikkaa.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja