HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Syksyn kasvikset ovat nyt parhaimmillaan ja täynnä vitamiineja. Viikonlopun leffaillan naposteltavaksi voisi vaihteeksi tehdä kasvislautasen ja hyvän dippikastikkeen.

Ideoi itse oma lautanen

Tarvitset erilaisia vihanneksia sekä hedelmiä. Lautasmallin voi tehdä millaisen vain, vaikka värikkään kokonaisuuden tai lempiaiheen mukaan.

Aloita tekemällä ensin dippikastike. Yhteen purkkiin kermaviiliä sekoitetaan pussillinen valmista dippijauhetta, esimerkiksi valkosipuliseos. Jauhe sekoitetaan kermaviilin joukkoon noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kasvislautaselle valitse niitä kasviksia ja hedelmiä, joista pidät ja huuhdo ne. Osan voi kuoria. Esimerkiksi, kukkakaalia, porkkanaa, paprikaa (keltaista ja punaista), kurkkua sekä kesäkurpitsaa.

Suikaleita saa kun ensin leikkaa viipaleiksi. Kananmunaleikkurilla on kätevää ja nopeaa tehdä viipaleita pehmeistä kasviksista ja hedelmistä. Hauskoja aiheita saa tehtyä myös piparkakkumuotilla.

Lopuksi kokoa kaikki oman makusi mukaan ja aseta dippikulho lautasen keskelle.

 

kasvislautaset

Lautasmallin voi tehdä erilaisista aiheista. Ensimmäisessä on aiheena luonto ja toisessa on vain käytetty runsaasti eri värejä. Porkkanasuikaleet voi asetella suoraan dippikulhon reunaa kiertämään.

 

Kuvat: Anne Janhunen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja