Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

rooman sudetRooman sudet on huippujännittävä suomalainen arkeomysteeri. Kirjan mukana pääsee matkustamaan suomalaisten nuorten kanssa nykypäivän Roomaan. Kaikki alkaa siitä kun Kaius jää melkein auton alle. Kaius selviytyy itse tilanteesta naarmuitta, mutta onnistuu aiheuttamaan peltikolarin. Kolarin tiimellyksessä hän huomaa kolariauton takakontissa olevat mystiset IRPI-tunnuksin merkityt laatikot, koiran ja aseen. Siitä alkaa koko seikkailu. Kaius ystävineen alkaa selvittää omituisten laatikoiden arvoitusta. Roomalaisen susipapiston ja Alba Longan arvoitus selviää kuitenkin vasta kirjan viimeisillä sivuilla.

Nemo Rossin kirjoittama Rooman sudet -kirja alkaa kankeasti ja osittain aika sekavastikin. Kärsimätön lukija voi lopettaa kirjan lukemisen alkuunsa. Itse aioin lopettaa kirjan lukemisen ensimmäiset sivut luettuani. Kirja ei kerta kaikkiaan onnistunut nappaamaan lukijaa mukaansa. Vasta kun lukemista jatkoi eteenpäin kirja alkoi rullaamaan sujuvammin.

Kirja on kirjoitettu nimimerkillä Nemo Rossi. Nimimerkin takana on kaksi historiantutkijaa, joten kirja pohjautuu voimakkaasti faktoihin. Tutkijamainen asenne ei kuitenkaan lukijan mielestä ole nuorten kirjassa ehkä kaikkein kiinnostavinta. Tietysti perinpohjainen pohjatyö kirjaa varten ei ole koskaan pahasta.

Kirjan päällys on harvinaisen tyylikäs monista muista suomalaisista kirjoista poiketen. Kirjan kannen on kuvittanut Sami Saramäki. Saramäki on myös Valion maitotölkkien hauskojen lehmäkuvien takana. Seuraavalla kerralla kun kurkkaa jääkaappiin kannattaa katsoa myös maitotölkkien kylkiä.

Kirja on kaikista puutteistaan huolimatta hauska ja runsas tietopaketti. Suosittelen lukemaan kirjan vaikkapa historian kurssin yhteydessä. Kirja antaa mukavaa lisätietoa Rooman historiasta ja kurssilla voi sitten päteä nippelitiedoilla. Suosittelen kirjaa yli 10-vuotiaille.

3 starNemo Rossi
WSOY 2012
220 sivua

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja