Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

mafian linnutMafian linnut on toinen osa historiallisesta Arkeomysteerit-sarjasta. Kirjan tapahtumapaikkana toimii Rooman kaupunki, jonka historiassa riittääkin runsaasti penkomista.

Kirjan päähenkilöinä on suomalainen lapsikolmikko: Leo, Kaius ja Silva. Heidän vanhempansa ovat päätyneet Roomaan työn perässä. Kolmikko päätyy täysin sattumalta taideväärentäjien jäljille: Kaiuksen ja Silvan arkeologi-isä löytää kaivauksiltaan lintuaiheisen kivitaulun. Kaius törmää samanlaiseen lintutauluun myös eräässä Rooman taidegalleriassa.

Ystäväkolmikko ei malta olla tutkimatta lintutaulujen tapausta. Kaikki kuitenkin muuttuu kummallisemmaksi kun mafia kaappaa Kaiuksen ja Silvan isän mukaansa. Onneksi sentään lasten apuna on suomalaisen leirikouluryhmän opettaja Ovaskainen. Tapahtumat huipentuvat pieneen roomalaiseen omakotitaloon, jossa sovitaan suurista taidekaupoista.

Mafian linnut on jännittävää luettavaa. Se piti todella otteessaan kirjan kannesta kanteen. Missään vaiheessa kirjaa ei tullut pitkästynyttä oloa. Kirja on suunnattu ensisijaisesti lapsille ja nuorille, mutta kirjaa lukiessa näkee, etteivät kirjailijat ole tekemällä tehneet kirjaa kyseiselle kohderyhmälle. Toki aikuisten kirjassa juoni olisi vielä hurjempi, mutta tällaisenaankin kirja viihdyttää varmasti myös aikuista lukijaa.

Kirjan on kirjoittanut nimimerkki Nemo Rossi. Ensimmäisen teoksen jälkeen kirjailijat tulivat julkisuuteen. Nimimerkin takana ovat historiantutkija Mika Rissanen ja latinanopettaja Juha Tahvanainen. Heillä tosiaan on historialliset faktat hallussa ja Rooman kaupunki tuntuu olevan kirjan perusteella heille hyvinkin tuttu. Faktat on saatu upotettua niin hyvin muun juonen joukkoon, ettei lukija edes huomaa tulleensa oppineeksi monia uusia asioita.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka jaksavat lukea yli 300-sivuisia kirjoja. Oikeasti kirjan sivumäärää ei huomaa lukiessa lainkaan paitsi aivan lopussa, kun tarina tuntuu loppuvan liian aikaisin. Näin käy joka tapauksessa, oli kirja 100- tai 500-sivuinen.

5 starNemo Rossi
Myllylahti 2013
344 sivua

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja