Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

jumalista seuraavaJumalista seuraava on nimimerkki Nemo Rossin Arkeomysteeri-sarjan kolmas romaani. Nimimerkin takaa löytyvät historiantutkijat Mika Rissanen ja Juha Tahvanainen. Jumalista seuraava sijoittuu tämän päivän Kreikkaan ja kirjan päähenkilöinä ovat sarjan aiemmista osista tutut nuoret Leo, Silva ja Kaius.

Jumalista seuraava tarjoaa sarjan edellisten osien tavoin roiman paketin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tällä kertaa Leo, Silva ja Kaius päätyvät selvittämään Aleksanteri Suuren arvoitusta. Kaikki alkaa täysin sattumalta, kun Silva löytää puistosta antiikin aikaisen ruukun kappaleen. Ruukun pala sattuu olemaan aito ja se löytyy keskeltä romuläjää. Ruukku johdattaa Silvan ja Kaiuksen tutkimaan puiston lähellä olevaa mökkiä. Mökissä olevaan kännykkään tulee sattumalta heidän mökissä ollessaan viesti, jossa vihjataan pommiin. Tässä vaiheessa kaverusten mielenkiinto herää.

Kaius ja Silva lähtevät selvittämään tapausta ja päätyvät lopulta Aleksanterin poikien jäljille. Aleksanterin pojat on sekalainen joukko rikollisia ja muita kiihkoilijoita, jotka haluavat ajaa Aleksanteri Suuren ja Makedonian asiaa. Aleksanterin poikien rivistä löytyy myös Kaiukselle ja Silvalle varsin tuttu huijariarkeologi Jasper Orre. Orre on päässyt saksalaisen arkeologin jäljessä tutkimaan Aleksanteri Suuren viimeistä tahtoa, joka on kätketty Thassoksen saarelle. Myös Kaius, Silva ja Thassoksella joukkoon liittynyt Leo ovat samoilla jäljillä.

Jumalista seuraava on nykyaikainen salapoliisiromaani, johon on liitetty runsaasti historiallista faktatietoa. Yhdistelmä kieltämättä toimii. Faktaa ei kirjassa ole ähkyksi asti ja toisaalta fakta on saatu upotettua sujuvasti muun juonen joukkoon. Kirjasta saa hyvän katsauksen Välimeren alueen historiaan ja toisaalta nykypäivään. Kirjan myötä tulevat tutuiksi niin pananthenaia-amforat kuin myös NATO.

Kirjassa ei ole unohdettu myöskään toimintaa. Kirjan juoni etenee varsin vauhdikkaasti seikkailusta seikkailuun. Juoni on hyvin elokuvamainen ja yllätyksellinen: tulevia juonenkäänteitä on varsin vaikea ennakoida. Jumalista seuraava sopii koukuttavan juonensa ansiosta erinomaisesti myös heille, jotka eivät ole kirjojen maailmaan löytäneet. Arkeomysteeri-sarjaa voi hyvällä syyllä verrata Rick Riordanin maailmanmainetta keränneeseen Percy Jackson -sarjaan. Kenties Arkeomysteeri-sarjakin nähdään Percy Jacksonin tavoin jonain päivänä valkokankaalla.

Tulevilta Arkeomysteeri-sarjan osilta toivoisin enemmän tunteiden ja varsinkin päähenkilöiden suhteiden välistä kuvausta. Toiminnan joukkoon mahtuisi myös rauhallisempia kohtia ilman, että juoni menettäisi kiinnostavuuttaan. Nyt päähenkilöt jäävät kaikesta huolimatta varsin ohuiksi. Etenkin toivoisin jatkoa Leon ja Silvan ihastussuhteelle. Jatko-osat toivottavasti kertovat, jääkö suhde yksipuoliseksi vai saavatko tunteet vastakaikua.

5 starNemo Rossi
Myllylahti 2014
261 sivua

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja