Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

kepler 62 kirja yksi kutsuTimo Parvela on huippusuosittu lastenkirjailija, joka tunnetaan parhaiten Ella ja kaverit -kirjasarjastaan. Tuotteliaan kirjailijan töitä luetaan ympäri maailmaa.

Uusimman kirjansa Parvela on tehnyt yhteistyössä norjalaisen kirjailijan, Bjørn Sortlandin, kanssa. Sortland on omassa maassaan yhtä suosittu kirjailija kuin Parvela Suomessa. Yhteistyön tuloksena syntyi Kepler62-kirjasarja.

Kepler62-sarja on kuusiosainen: ensimmäinen osa Kutsu ilmestyi yhtä aikaa tämän vuoden heinäkuussa sekä Suomessa että Norjassa. Toinenkin osa ilmestyy vielä tämän vuoden aikana. Loput neljä osaa ilmestyvät vuosien 2016 ja 2017 aikana.

Kepler62 on tarina tulevaisuuden maailmasta. Kirjan päähenkilöt ovat pikkupojat Ari ja Joni. He elävät kahdestaan, sillä heidän äitinsä on kadonnut tuhka tuuleen parempaa elämää etsiessään.

Poikien elämässä tapahtuu iso suunnanmuutos, kun Joni onnistuu saamaan himoitun Kepler62-pelin. Kukaan ei ole päässyt peliä läpi. Peli lukkiutuu, kun pelaaja on yrittänyt liian monta kertaa.

Pelin ympärillä liikkuu kuitenkin suuria huhuja: pelin läpäisseiden sanotaan saavan kutsun. Poikien ei auta muu kuin alkaa pelata, sillä vain niin ratkeaa Kepler62-pelin arvoitus.

Kepler62-sarjan ensimmäinen osa on hyvin tyylikäs kokonaisuus. Tarina on yllättävä, eivätkä kirjailijat aliarvioi lukijoitaan. Lapsillekin voidaan tehdä jännittäviä kirjoja, jotka tempaavat mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta lähtien.

Kirjassa tarinaakin tärkeämmäksi nousee kuvitus. Nuori kuvittaja Pasi Pitkänen on luonut konkreettisesti sen, miltä tulevaisuuden maailma näyttää. Teksti ja kuvitus vuorottelevat kirjassa sujuvasti. Piirrokset asettuvat luontevasti osaksi tarinaa.

Kirjassa on myös oivallettu se, että kuvitus myös yksistään riittää sisällöksi aukeamalle. Aina ei ole pakko tunkea samalle sivulle tekstiä. Kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Koko aukeaman kuvat ovatkin varsin vaikuttavia.

Kirjan luettuani ainoa itseäni harmittava asia on kirjan lyhyys. Viimeinen sivu tulee aivan liian pian vastaan. Arin ja Jonin maailma on mielenkiintoinen, mutta kirjailijat eivät vielä ensimmäisessä osassa paljasta paljoa.

Toinen sarjan osa, Lähtölaskenta, ilmestyy onneksi jo tämän vuoden syyskuussa.

5 starTimo Parvela & Bjørn Sortland
WSOY 2015
121 sivua

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja