Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

vaihdokasElena Mady on nimestään huolimatta suomalainen kirjailija, kuvittaja ja säveltäjä. Hänen ensimmäinen kirjasarjansa kertoi keijun ja tontun tytöstä, Ella Aurasta.

Elokuussa ilmestyi Madyn uuden kirjasarjan ensimmäinen osa Vaihdokas. Se on suunnattu selkeästi Ella Auraa vanhemmille, mutta tyylilaji pysyy edelleen fantasiassa.

Kirja alkaa Madyn itse sanoittamalla laululla haavoittuneesta enkelistä. Kirjassa on myös runsaasti lisää kirjailijan tekemiä kappaleita, joiden sanat ovat koskettavia ja varsin osuvia.

Elena Mady on toiselta ammatiltaan säveltäjä. Hän on esittänyt kappaleitaan esimerkiksi Suomen euroviisukarsintojen finaalissa kymmenen vuotta sitten.

Madyn tuorein kirja Vaihdokas on kertomus kuolleesta sielusta, joka on joutunut pois tästä maailmasta liian aikaisin. Siksi se leijuu vielä tässä maailmassa ja ajoittain joku korkeampi taho ohjaa sen ihmisruumiiseen.

Tällä kertaa henki päätyy Alex-tyttöön, joka saa ensimmäisenä hetkenä herättyään kuulla vanhempiensa kuolleen kolarissa. Henki luulee päässeensä lomamatkalle Alexin ruumiiseen. Tytön perhe elää hulppeassa huvilassa ja naapurista löytyy maailman komein poika.

Lomamatka muuttuu kuitenkin vakavammaksi, kun Alexin vanhempien kolari paljastuu murhaksi. Kuka halusi murhata tytön vanhemmat ja miten Alex on ylipäätään hengissä? Näitä kysymyksiä henki lähtee ratkomaan.

Vaihdokas on positiivinen yllättäjä. Kirja nappaa mukaansa jo ensimmäisiltä sivuilta. Kirjan perusajatus on jo mielenkiintoinen: kuka määrää päämme sisällä siitä, mitä teemme.

Elena Mady on rakentanut kirjansa tämän ajatuksen ympärille ja sekoittanut yhtälöön vielä romantiikkaa ja jännistystä. Näin kirjan menestys on taattu.

Madyn tyyli on Vaihdokkaassa selkeästi Ella Auraa kypsempi, mutta tyylin kulmakivet ovat edelleen tallella.

Kirjailija painottaa erityisesti ympäristönsuojelun roolia. Alexin perheen varallisuus on peräisin ympäristöystävällisiä tekniikoita kehittävästä yhtiöstä. Ella Aurakin lähti pelastamaan maailmaa ympäristöongelmilta.

Kirjan kannen kuvituksessakin on edetty askel aikuisempaan suuntaan. Kannen kuva on varsin pysäyttävä ja yksinkertaisuudessaan vaikuttava.

5 starElena Mady
WSOY 2015
379 sivua

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja