Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

kesa koiramaessaOn kesä ja Koiramäen Elsan, Killen ja Martan kaveri Aukusti tulee lomaksi pappilaan. Edessä on oikein vauhdikas kesä kaikkine juhlapäivineen ja retkineen. Kesän aikana ehtii tapahtua kaikenlaista: kaverukset saavat loistotilaisuuden juksata keppostelevaa Jussi-renkiä ja pääsevät jännittävälle kalaretkelle, joka päättyy yllättävästi. Siinä sivussa tietysti myös saunotaan, niitetään heinää ja herkutellaan kesän marjoilla.

Kirjassa kerrotaan, millaista lasten kesänvietto oli ennen vanhaan. Kirjan huoleton, aurinkoinen Koiramäen kesä on ihanaa seurattavaa. Vaikka kirjan juoni on hieman hajanainen, silti ehkä juuri sen takia tuntuu kuin joka sivulla alkaisi aina uusi tarina. Kirjassa on siis vähän niin kuin lyhyiden kesän kohokohtien kuvauksia, kuten helluntai, juhannus ja kalaretki.

Kuten yleensäkin Mauri Kunnaksen kirjoissa niin tässäkin on joka aukeamalla todella suuret kuvat. Kuvat on uskomattoman tarkasti viimeistelty ja jopa kasvit ja eläimet on piirretty tunnistettavasti. Jotkin niistä on jopa nimetty niin, että niitä voi opetella. Kirjan kuvat vievät tarinaa eteenpäin siinä missä tekstikin. Välillä tekstit kuvien välissä ovat tosi lyhyitä, mutta kuva kertoo sitäkin enemmän.

Suosittelen kirjaa ihan kaikenikäisille. Pienimmille sitä voi lukea ääneen ja onhan tämä ihan upeaa luettavaa isommillekin. Kesäaikaan voi virittäytyä entisajan kesän tunnelmiin ja talviaikaan muistella kesän lämpöä. Samalla kirjaa lukiessa oppii kätevästi kasvien ja eläinten sekä vanhoja että uusia nimityksiä.

Annan kirjalle 5/5 tähteä. Kirjasta oppii monia entisajan sanontoja ja tapoja ja siinä on koko ajan sellainen mukava kesäinen tunnelma, että kirjan luettuaankin jää hyvälle tuulelle. Harmi kyllä kirjan lukee vähän liiankin nopeasti.

5 starMauri Kunnas
Otava 2015
39 sivua

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja