Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

lumoava kirous 1

Pitkin elokuvateatteria kiertää pitkä jono. Varmaan yli 300 tyttöä jonottaa uuden romanttisen Lumoava kirous -elokuvan ennakkonäytökseen. En ole kuunaan nähnyt näin pitkää jonoa yhteenkään elokuvaan.

Lumoava kirous on saavuttanut runsaasti suosiota maailmalla. Ennakkonäytöksen jonon pituudesta voi päätellä elokuvasta tulevan suosittu myös Suomessa. Elokuvan lupaillaan olevan huippusuosittujen Twilight- ja Nälkäpeli-elokuvien kaltainen. Itse en ole nähnyt kumpaakaan. Nyt olen menossa avoimin mielin Lumoava kirous -elokuvaan.

Lumoava kirous -elokuvasta sisältöä saa hakemalla hakea. Elokuva on täynnä toinen toistaan huimempia erikoistehosteita ja pussailua joka välissä. Elokuvan alussa Gatlinin kaupunkiin saapuu salaperäinen tyttö, Lena. Kyläläiset huomaavat pian, että Lenalla on maagisia kykyjä. Lenan suututtua koulun ikkunat rikkoutuvat itsestään. Koulupoika Ethan ihastuu Lenaan ja haluaa tutustua häneen tarkemmin. Luvassa on maaginen rakkaustarina, joka huipentuu Lenan aikuistumisriittiin. Saako Lena selvitettyä sukua vaivaavan vanhan kirouksen vai joutuuko Ethan kuolemaan rakkautensa tähden?

Twilight- tai Nälkäpeli-fani hihkuu varmasti innosta nähtyään Lumoava kirous -elokuvan. Itse en kyllä kummoisesti hihkunut, enemmän olin kyllä pettynyt. Elokuva on selkeästi suunnattu naispuolisille katsojille. Tyttökatsoja innostuu varmasti lihaksikkaan Alden Ehrenreichin näyttelemästä komeasta Ethanista ja onnettomasta rakkaustarinasta. Poikakatsojana en osaa kummoisesti elokuvaa arvostaa. Omasta mielestäni Lumoava kirous on vain yksi Hollywoodin hömppätuotannoista.

Elokuvan ikäraja on 12. Elokuva on osittain aika pelottava erikoistehosteiden vuoksi. Esimerkiksi yhdessä kohtauksessa muratti aikoo kuristaa Ethanin hengiltä. Tämän vuoksi elokuvan ikäraja on sopiva.

Lumoava kirous -elokuva saa ensi-iltansa 1.3.fi-12

3 starRichard LaGravenese
Alcon Entertainment 2013
Kesto 2 h 4 min

 

lumoava kirous 2

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja